ANNONS

Blivit bestulen idag

/
 Bild från förra årets semester i Turkiet.
 

Idag var verkligen ingen bra dag. Har nämligen blivit bestulen, jag och min kompis samtidigt! Mår inte alls bra, har mått dåligt idag hela dagen efter att våra datorer, skolböcker (alla mina skolböcker), miniräknare, parfym och min kompis glasögon och med mera. Allt detta har blivit stulet!

 

Hur blev dem stulna? Jo, så här var de:

Idag efter teknikprovet som vi har gjort i skolan, så bestämde vi oss att gå ner till Ica Maxi för att köpa något gott. För vi tyckte att vi förtjänade det. När vi var framme till Maxi så lade vi våra saker i ett skåp vid ingången, som man kan låna. Och det ända man behöver göra är att skriva lösenord så att skåpet stängs. Efter det gick vi in till Maxi för att köpa något gott. Efter ca 20 minuter, så skulle vi gå tillbaka till gymnasiet… Men plötsligt så såg vi att skåpet var tomt. Våra saker var borta. Exakt allting?! Vi fattade ingenting… Vi var helt chockade. Hur? Har den personen stakat oss? En ’’hater’’? Men vad har vi gjort, för att de ska göra så mot oss? Jag har aldrig i hela mitt liv varit eller försökt vara elak mot något (har självklart hatat personer som är elaka mot mig, det gör alla). Och jag har aldrig i hela mitt liv tänkt tanken att tjuva något. Är glad att mina föräldrar har uppfostrat mig bra! Varför gör man sådan? 

Men som sagt vi kollade runt på andra skåp om våra saker var där försäkerhetskull.  Men tyvärr var de helt borta. Vi kontaktade personalen på direkt (Kl var runt 12:25).  Vi fattade fortfarande inte vad det som har hänt? Varför just vi? Tänkte vi. Man gör liksom inte sådan, ur huvet taget… Personalen frågade oss några frågor. Vi trodde att de kommer lösa problemet på direkten. Men efter en stund säger de, att de inte kan hjälpa oss och att vi måste ringa till polisen, själva. Och det gjorde vi, alltså vi ringde 112 så snabbt som möjligt. Polisen frågade oss massor med frågor. Och vi trodde att de skulle lösa problemet och de skulle hitta tjuvarna fort. Och att vi skulle få våra saker efter några timmar. Men jag visste inte att det kommer dröja. Jag trodde att de skulle ringa till Maxi för att be dem kolla på övningskamerorna. Jag vet inte om de gjorde det eller inte, vad jag har fattat så har de inte gjort det ännu. Men som sagt, vi gjorde en polisanmälan och väntar bara på våra papper. 

Det som är så himla fult är att de kollade aldrig övningskamerorna. De borde göra det på direkten eller något. Men personalen sa att polisen måste kontakta dem först för att de ska kunna kolla. Men polisen sa aldrig till dem. Varför har man liksom kameraövervakningar när man har rätt att använda dem till dessa tillfällen. Jag tycker att Sverige ska ändra på deras lagar från och med nu. Vad har vi gjort för att vi ska drabbas så här. Alla våra skrivuppgifter och allt annat, finns på våra datorer. Hur ska vi göra nu?! Jag är mest rädd över är att det är några som är efter min dator för att de skall hacka in till min blogg. Hoppas verkligen inte det.  Men som sagt, om de inte använder kameraövervakningarna effektivt, så är det lika gärna att de tar bort det från alla butiker, då det kostar mindre… eller? Om de nu skulle ha kollat på kamerorna så skulle de garanterat hittat personerna, för att de inte var så längesedan de tog våra saker.

Jag måste bara veta vem som har gjort det här, och vill se den personen face mot face. Så att den personen skäms som fan!! Men jag tror på karma, hoppas nu att de personerna som har tagit våra saker, fångas. Och vi som inte har gjort något, kommer få det bra. Hoppas! Nu måste jag betala ca 250-400kr för varje bok som har blivit stulna, för att jag ska få en nya böcker från skolan så att jag kan plugga. Alltså tänk er hur mycket det är. Hoppas försäkringen hjälper oss nu.

Sen är min dator borta, alla mina bilder, Photoshop och allting! Hur ska jag kunna blogga som vanligt nu då?! Nu kommer jag dock inte kunna sova, är rädd om de nu förstör något för mig. Alltså förstör min framtid, min blogg. Som jag har byggt upp i snart 4 år. Hoppas de inte är efter bloggen bara. OM NU POLISEN SER DETTA, SÅ TYCKER JAG ATT NI SKA BÖRJA KOLLA PÅ KAMERORNA PÅ DIREKTEN NÄR NÅGOT HAR HÄNT! Och var lite effektivare, för nu är allt försent!  Ja jag förstår att ni gör ert bästa och jobbar för fult, men gör ni måste göra något åt saken. Men hoppas att polisen nu arbetar med anmälan och hittar personerna! 

Vara snälla mot varandra, varför förstöra för varandra? 

5
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00