ANNONS

Min hudvårdsrutin innan ett modelljobb

/

Foto: @photobysizarhsn

Alla foton av Sizar Hasan.

Som alla har längtat efter flera år! Här kommer inlägget som jag har lovat. – Jag vill även poängtera att jag är ingen hudvårdsexpert  eller hudterapeut, utan detta inlägget är baserat av mina egna erfarenheter under dessa åren, samt lärt mig mycket av min hudterapeut och av skönhetsexperter.

Jag har testat flera varumärken under dessa åren och lagt flera tusen på hudvård för att jag tycker det är viktigt med bra hudvård. Älskar den här känslan när man tar hand om sig själv och ser fräsch ut. Man lever bara en gång, därför tycker jag att det är extra viktigt att ta hand om sig själv. Dessutom tycker jag det mest attraktiva är när människor tar hand om sig själva!

Många som läser det här nu kanske redan har den perfekta hyn men tro mig, det finns hudprodukter för er också! Du kanske inte behöver alla dessa stegen men något jag rekommenderar är en bra rengöring, serum och någon återfuktande dag- och nattkräm. Det finns mängder serum som jobbar för olika saker. ”Vad är serum?” kanske du tänker just nu? Det kommer jag ta upp om längre ner i inlägget.  Och ja, jag har också mina dagar där jag inte orkar ta hand om min hy. Och det är okej så länge man inte slarvar med det för mycket. Men när jag har stora modelljobb inbokade, så är jag såklart mer strikt under minst en månadstid. Här är dem produkterna jag använder dagligen:

Innan jag börjar vill jag  även säga att alla har inte samma hudtyp – vissa har kanske mer känsligare, oljigare eller torrare än andra. Dessa produkterna kanske inte är just för dig, men jag ska göra mitt bästa för att förklara så detaljerat som mycket. Jag rekommenderar även att du klickar på länkarna för att läsa djupare om produkterna innan du klickar hem något. 

DSC_9668 (kopia)

  1. Rengöring: Jag använder mig utav Ultra Sensitive Facial Cleanser från Recipe for men, dag och kväll. Denna är anpassad för känslig hy för att effektivt avlägsna smuts i porerna utan att torka ut (det finns också en annan cleanser för alla hudtyper från recipe for men). / Läs/köp produkten HÄR.
  2. Har du problem med ojämnhet så rekommenderar jag Ole Henriksen. Applicera produkten på en bomullspad – Använd varje kväll efter rengöring. Jag bara älskar den, man känner att den gör sitt jobb.  – Ojämnheter/svarta fläckar kan komma från olika saker och jag har fått mina från klämda finnar tyvärr. Denna produkten innehåller AHA-syror, om du inte vet om din hy klarar av det så rekommenderar jag att du applicerar en liten mängd i ett litet område för att se hur huden reagerar innan man applicerar över hela ansiktet. /  Läs mer/köp produkten HÄR.
  3.  Serum:  Efter dessa stegen ovan applicerar jag serumet. Jag har min favorit all the time, denna är Estee lauders mest sålda produkt och jag kan förstå varför.  Jag har också märkt hur min hy försämras så fort jag slutar använder den. Detta serum går in i djupet och rengör cellerna från avfallsämnen och skyddar oss från ljustrålarna som kommer från våra skärmar.  Visst, den är kanske lite för dyr, men tro mig. Det är värt pengarna! Dessutom håller den länge, man behöver inte alls applicera mycket med produkt då serum sprider sig över hela ansiktet snabbt.  TIPS! Vänta ca 5 minuter innan du lägger på nästa produkt så att serumet hinner lägga sig. Läs/köp Produkten HÄR.
    DSC_9673
  4.  Återfukta: Jag upplever min hud både stram och torr till normal så jag använder på Dagen – Anti- Redness Gel för att motverka rödhet,flammigt och ojämn pigmentering.  På Kvällen  –  Applicerar jag istället Anti-Aging hydranting gel som är återfuktande och ger en slätare hud. Under Eye-gel tycker jag är ett måste för alla, det känsliga området under ögonen stärks, stramas upp och återfuktad vilket ger ett piggt och utvilat resultat. Läs/ köp produkten: Anti-Redness gel. HÄR  / Anti-aging hydrantin gel, HÄR /Eye-gel, HÄR.
  5. För dig som rakar: 1. Rengör ansiktet först.  A) Förbered din hud för rakning genom att applicera Pre-shave oil på en ren och fuktig hud för en närmare rakning, denna unika blandningen av vegetabiliska oljor återfuktar och stärker huden. B) Applicera Ultra Sensitive shaving foam som verkar lugnande och motverkar rödhet och irritation i samband med rakning, skäggstubben lyfts upp och blir mjukare vilket toptimirerar rakningen. / Läs/köp produkten: Oljan, HÄR / Sharing foam, HÄR.
  6. Övriga tips: Rengör ansiktet bättre genom att använda sig av en Foreo (HÄR), rekommenderar starkt. //  2. Byt ut din dagkräm till SPF 30 om det är en riktig solig dag ute (HÄR). //   3. Alcohol free antiperspirant deodorant, (HÄR).  //  4. Bosta huden med en Peeling Mask , 1-2 veckan, (HÄR).
  7. Tips: 1. Applicera produkterna direkt på ansiktet och massera in  med med BARA fingrarna och inte hela handfallet. Varför? Jo, för att handfallet suger in mycket produkter vilket leder till att nästan all produkt försvinner. //  2. Rekommenderar att du håller dig till bara ett varumärke för att huden inte ska bli chockad av nya ämnen, då alla varumärken använder sig inte av samma ingredienser. Men jag använder mig mest av Recipte For Men, men sen har jag några produkter från Ole Henriksen och Estee lauder, då jag har märkt att jag får bäst resultat av alla dessa. Man får helt enkelt prova sig fram! //  3. Unna dig med några sheet mask en gång i veckan. Här är några favoriter: Swiss Clinic, Bodyshop & Verso. //  4. Ha med dig en Facial Spray vart än du går, spraya på ansiktet när du känner att du vill ha mer fukt . Jag har en Mario Badescu Facial, perfekt för dig som sitter rätt mycket framför datorn och mobilen. Produkten innehåller aloe vera, rosvatten och örter. Länk: HÄR.
  8. Smink: Något jag har försökt säga till många killar där ute att det är inget fel med att bära smink. Ja, modeller blir också sminkade! Jag sminkar inte mig annars, men något jag använder dagligen är en Eye brown gel från Anastasia (HÄR) och en concealer för att täcka dem mörka ringarna runt ögonen. BTW, DETTA MÅSTE JAG SÄGA, jag köpte Chanel concealer för ett år sedan, den höll dock länge men det var det onödigaste köpet jag har gjort hittills. Inte alls värt pengarna. Men däremot är jag helt kär i Recipe for men concealern (färg 03, ‘HÄR’) som är 4 gånger billigare än Chanels + så innehåller den E-vitaminer. En annan grej kan vara bra att ha är en läppskrubb och lip balm för boosta läpparna, här är mina tre  favoriter: Tom Ford (HÄR), Ole Henriksen (HÄR) & Kiehls (HÄR).

P.S Maten och hur vi mår påverkar också huden. Tänk på att dricka mycket vatten, life hacks.

Här var allt jag hade. Det finns så mycket mer man kan skriva om! Har ni några funderingar så får ni mer än gärna kommentera så svarar jag på allt så fort jag kan. Hoppas det här inlägget kommer till nytta och att ni har lärt er någonting! Vill ni att jag tipsar om mina favorit parfymer eller liknande? Then let me know.

/Inlägget innehåller ad-länkar./

0
13

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00