ANNONS

Guide: Så stryker du en skjorta med perfekt resultat

/

STUDIO_MOEI_0271

Foto: Teddy Koon

Är det fest på gång eller ska du kanske gå på en trevlig restaurang med familjen? Ett besök på en trevlig restaurang kan vara ett bra sätt att få lite kvalitetstid om man är ett par som vill umgås och unna sig något speciellt. Beställ in något riktigt gott, kanske blir det inte bara kvalitetstid utan rent utav en smakupplevelse. När man ska gå på restaurang och vill ha på sig en snygg skjorta, ska den naturligtvis strykas. Det kan vara krångligt att stryka, men denna guide gör det lätt som en plätt, testa själv så får du se.

  1. Förbered dig väl

Börja med att dra ut det du behöver från städskåpet. Det är alltså en sprayflaska med vatten, strykjärn och självfallet en strykbräda. Tänk på att placera strykbrädan mitt på golvet så du kan gå runt den enkelt.

Glöm inte att det dock måste vara nära till en kontakt så att strykjärnet kan bli varmt. Om du har en olja med lavendel eller liknande kan du droppa en eller kanske två droppar ner i vattnet i sprayflaskan för en uppfriskande doft. Spraya hela skjortan fuktig, då det blir enklare att hantera den när den är fuktig.

2. Armar

När ryggen är struken både på in- och utsidan så kan du gå vidare till armarna och stryk dem. Var noggrann vid manschettknappen. Gör en bra affär och köp manschettknappar, en ny fleshlight, läs mer på Lovebuddy om det, eller slips på nätet. Ett bra tips är att köpa manschettknappar som  matchar din slips. Då skapar du en helhet som binder ihop dina olika klädesplagg och skapar ett stilfullt uttryck.

3. Rygg

Börja med att vända skjortan ut och in. Ryggen är bra att börja stryka, stryk först ryggen på insidan av skjortan och vänd sedan skjortan och stryk samma yta men på utsidan. Blir skjortan snabbt torr kan du spraya lite extra vatten så att den blir lättare att hantera. Börja uppifrån och stryk nedåt. Glöm inte att låta strykjärnets spets följa sömmarna vid axlarna för ett perfekt resultat.

4. Krage

Det sista man stryker är givetvis kragen. Knäpp upp de små knapparna som håller kragen nere och vik upp den så den ligger platt på strykbrädan. Tag sprayflaskan och spraya lite vatten på kragen innan du börjar stryka. Börja med att stryka utsidan först. När du har strukit både in- och utsida viker du kragen och stryker till så att det blir ett snyggt och markerat veck.

När du är färdig med strykningen är det en god idé att hänga upp skjortan på en galge så att den inte blir skrynklig igen innan användning.

0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00