BETALT ANNONSSAMARBETE MED MatkasseTopplistan

Bli bättre på att laga mat

Moei Al Debis

Jag älskar mat, det är de finaste vi har. Jag är en sådan person som gillar att prova nya maträtter, det ska vara hälsosamt och helst vegansk mat (annars är man pescetarian). Men ibland så får jag idé-torka på vad jag ska laga för något nytt. Det är även inte enkelt att hitta nya matvaror i mataffärer när man vänjer sig med det man alltid köper.

Jag brukade tjuvkolla på andras varukorgar i matbutiker för att få lite matinspiration eller när jag vill upptäcka nya varor. Kanske riskabelt  att göra det – istället kan man göra enklare för sig och söka på olika maträtter online för att upptäcka nya råvaror. Eller så gör man det ännu mer enklare och beställer hem en matkasse. Man kan köpa engångs matkasse eller prenumerera hur länge man vill.

Förra vecka beställde jag hem en matkasse för första gången i samband med att jag hade Covid-19. Det var lite lyxigt att dem väljer åt en vad man ska laga för maträtt. På en sådan kort tid har jag upptäckt nya råvaror och nya maträtter som jag aldrig gjort annars.

Jag har även sparat sjukt mycket pengar, då jag alltid köper snabbmat ute. Men nu när jag får matkassa levererat hem till mig varje vecka så har man tvingat sig själv att äta hemma. Man har även blivit mycket bättre på att laga mat!

Ett tips för er som vill hitta rätt matkassar, så finns det en sida som kallas för MatkasseTopplistan.se. Det  är en oberoende guide för matkassar på nätet. Dem finns för att hjälpa individer hitta rätt i matkasse djungeln.

Här ovan har vi bild på maträtten som jag har gjort,

broccolipasta med pinjenötter och haricots verts

. Det är en vegetarisk maträtt och alla råvaror fick jag via veckans matkasse. Resultatet blev detta ovan!  Jag bara älskar det, dessutom var det hälsosamt och ekologiskt.

I samarbete med Matkassetopplistan.