van med att höra fyrverkerier och skrik

Moei Al Debis

Sista bilden 2020, som togs 31 december kl 14, i Turkiet. 

Ni som följer mig på Instagram vet att jag befinner mig just nu i Turkiet. Jag har varit här nu i en vecka och jag kan förstå att många har frågetecken på varför jag är här under pandemi.

Jag är här för lite jobb, men även för lite ”semester”. Jag har inte mått så bra dem senaste veckorna så den här resan har verkligen hjälp mig. Mår sjukt bra här! Jag har antikroppar men innan jag åkte hit så var man ändå tvungen att göra olika prover/tester för att kolla så att man är frisk 100%. Dessutom får man inte åka någonstans ifall man inte har intyg som visar ett negativt svar på PCR-testet. Vilket jag tycker är sjukt bra!

Men bara för att jag är frisk och har antikroppar så är jag självklart fortfarande försiktig. Jag har på mig mask 24/7 och följer landets regler. Något jag älskar sjukt mycket med Turkiets regler är att dem har en ”hälso-app” som alla måste ha för att komma in till bland annat köpcentrum.

Den appen berättar ifall man är sjuk och hur många dagar man måste sitta i karantän. Alla har en egen unika kod som har koll på var ända människa här i Turkiet. Det är oftast mellan två och tre personer som skannar kodarna innan man får komma in någonstans.

Just nu sitter jag i vår lägenhet för att under helger har dem allting stängt och man får inte vara ute i en viss tid. Dock är stranden och matbutiker ett undantag.

Hur var mitt ny år firande? 

Annorlunda. Jag är van med att höra fyrverkerier och skrik! Denna gång var det inte så, det var lugnt och skönt. Vi åkte till Land of Legends och shoppade fram till kl 20.00. Därefter åkte vi och köpte tårta och andra sötsaker för att fira hemma med familjen. Vid 21.00 så fick man inte gå ut alls! Det var poliser överallt under den tiden.

Men det var en lyckad ny års firade, fick sova tidigt också.

Hoppas ni har haft en bra start på det här nya året. Gott nytt år!