ANNONS
Integritet på Tailsweep

Matthieu Blazy är Bottega Venetas nya creative director

/

Willy Vanderperre

This post will be in Swedish. 

Matthieu Blazy är den nya ”creative director” för modehuset Bottega Veneta efter att före detta creative director, Daniel Lee lämnade förra veckan efter att han har jobbat över 3 år för Bottega. Det blev en extrem chock för många och det både spekulerades och undrades om varför han lämnade.

Många har varit oroliga om vem ska ta över som  nya creative director, men idag bekräftade modehuset om att det blir Blazy som tar över.

Blazys karriär började när han tog examen från La Cambre i Bryssel och sedan började han arbeta direkt som herrdesigner för Raf Simons. Efter sin utnämning arbetade Blazy med Maison Martin Margiela på ”Artisanal”-kollektionen. Det dröjde inte länge tills han sedan började jobba för Celine, år 2014 som senior designer. Efter två år återförenades han sedan med designern Raf Simons under hans anställning på Calvin Klein.

Det vi vet än så länge så kommer att Blaze’s första kollektion som ”creative director” att presenteras Februari, 2022. Vad tror ni om det här? Lämna gärna er åsikter.

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00